Место и улога
на Избор во општествотоЗдружение Избор има лидерска улога во регионот и пошироко. Избор е единствена организација која во своето постоење ги создаде сите потребни програми за целните групи кои ги опфаќа.

Организациски
аспектиЗдружение ИЗБОР функционира преку реализација на повеќе програми.

Програми
Кога си осамен и неразбран, не си сам.
Тука сме ние.

Кај нас ќе најдете мир и сигурност, луѓе со истиот проблем и луѓе кои ве прифаќаат и знаат како да ви помогнат. Првиот чекор што можеш да го направиш за себе, за својот живот е да ни се придружиш. Тој чекор е најтешкиот но тој е почетокот на твојата промена.